








0195 Stanowisko mobilne
towar niedostępny

Opis
Stanowisko mobilne to urządzenie, które łączy w sobie funkcje mobilnej podstawy pod urządzenia i okapu wyciągowego kondensacyjnego. Urządzenie przeznaczone jest dla lokali gastronomicznych z częścią wydawczą, w której przygotowuje się potrawy na oczach klienta - gotowanie Live Cooking.
Podczas pracy tego urządzenia nie jest potrzebne podłączenie do zewnętrznego systemu wentylacyjnego pomieszczenia czy obiektu. W stanowisku mobilnym umieszczony jest okap wyciągowy z 4 stopniowym systemem oczyszczania powietrza. Zanieczyszczone powietrze zasysane jest przez okap zasilany wentylatorami i przechodzi najpierw przez labiryntowe łapacze tłuszczu, na których osadzają się drobiny tłuszczu i skrapla się para wodna. Następnie powietrze przechodzi przez filtr siatkowy, później matę przeciwpyłową, a na końcu umieszczono filtr węglowy, który pochłania zapachy. Oczyszczone powietrze wraca do pomieszczenia bez zanieczyszczeń i zapachów, jakie powstały podczas smażenia czy gotowania.
- Wykonane ze stali nierdzewnej
- Posiada atesty PZH.
- Estetyczne, oszczędne i funkcjonalne.
- Pojemność 5x moduł 400x700mm.
- UWAGA CENA STANOWISKA NIE ZAWIERA CENY MODUŁÓW.CENY MODUŁÓW PODAWANE SĄ INDYWIDUALNIE.
- Dostępne moduły:
- płyty idukcyjne płaskie,
- płyty indukcyjne WOK,
- płyty elektryczne żeliwne,
- płyty elektryczne ceramiczne,
- patelnie,
- grille płaskie i ryflowane,
- frytkownice,
- makaroniarki,
- bemary,
- stanowiska neutralne.
- Zasilanie ~400 V/ 50Hz.
- Opcjonalnie:
- półki boczne
- zabudowa nierdzewna
- Standardowa szerokość: B = 800 mm
- Standardowa długość: L = 2595 mm
- Standardowa wysokość: H = 1395/900 mm
- Stanowisko mobilne wykonywane na zamówienie. Standardowy czas oczekiwania na realizację zamówienia 4 tygodnie.
- Przy zamówieniu wymagana jest przedpłata.
- Wymiary niestandardowe, opcje, inne rozwiązania - informacja: tel.+48 512 995 968
- Każdy użytkownik wyrobów ze stali nierdzewnej musi być świadomy konieczności regularnego czyszczenia i konserwacji wyrobów nierdzewnych.
- Mycie powinno usuwać brud i osady, które pozostawione zbyt długo na powierzchni stali nierdzewnej mogą zainicjować korozję i zmatowienie powierzchni.
- W większości przypadków wystarczy miękka ściereczka lub gąbka zwilżona wodą z dodatkiem łagodnego detergentu (np. środka do zmywania naczyń). Każdorazowo należy następnie powierzchnię spłukać zimną wodą i wytrzeć do sucha.
- Rekomendowany środek do pielęgnacji powierzchni mających kontakt z żywnością (blaty stołów roboczych, patelnie, grille itp.) - Catilon Uni des prod. Rubcon
- Rekomendowane środki do czyszczenia i konserwacji powierzchni nie mających bezpośredniego kontaktu z żywnością (okapy gastronomiczne, fronty mebli itp.): Preparat do czyszczenia i konserwacji stali nierdzewnej prod. Berner Polska nr art. 160366; Preparat do pielęgnacji i polerowania stali nierdzewnej Catilon Steel Shine prod. Rubcon
- Należy unikać kontaktu stali nierdzewnej ze stalą czarną (węglową), do czyszczenia powierzchni nie nalezy używać ostrych narzędzi i środków ściernych (szczotek drucianych, wełny czyszczącej, stalowych poduszek do szorowania).
- Powierzchnie szlifowane należy wycierać wzdłuż kierunku szlifu, a nie w poprzek.
- Szczegółowa Instrukcja czyszczenia i konserwacji wyrobów ze stali nierdzewnej do pobrania w pliku poniżej.